HR Als Een Service

Hoe verloopt dit traject?

Hoe wordt de test afgenomen?

Online

Tests en vragenlijsten zijn efficiënte manieren om informatie over mensen te verzamelen. Alle tests en vragenlijsten worden online afgenomen. De tijdsduur is afhankelijk van het aantal in te zetten tests en bijbehorende vragenlijsten. Doorgaans duurt het invullen niet langer dan een half uur tot een uur. Bij meer uitgebreide assessments, met interviews en rollenspellen, is de tijdsinvestering groter.

Terugkoppeling:

Leerzaam

Als er een assessment is gemaakt volgt er een terugkoppelgesprek (inclusief rapport) met de kandidaat. In dit gesprek worden met een professional de uitkomsten, consequenties en adviezen besproken. Dit is het meest leerzame gedeelte van een Assessment.


Verschil in opbouw voor verschillende functies

Onderdelen van een assessment kunnen bijvoorbeeld zijn: een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest (intelligentietest), een leiderschapstests of een managementrollentest.

Salesfunctie

Voor een salesfunctie kan een assessment bijvoorbeeld bestaan uit een persoonlijkheidstest, een carrière-waardentest en een capaciteitentest.

Contact

Leidinggevende functie

Voor een leidinggevende of managementfunctie kan een assessment bijvoorbeeld uit een leiderschapstest of een managementrollentest aangevuld met een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest bestaan.

Contact


Compleet programma

HAES online Assessments biedt ook complete programma’s aan voor bijvoorbeeld een loopbaanbegeleidingstraject of een talentontwikkelingsprogramma.

Zou u wel eens een assessment willen proberen?

Aanvraag proef assessment

Wij werken voor: