HR Als Een Service

HR-Analytics

HAES HR-Analytics kan worden gecombineerd met andere HAES-diensten, maar kan ook los daarvan ingezet worden. Op maat, naar uw behoefte. In dienst van uw onderneming. Betrouwbaar. Schaalbaar. Rendabel. Doeltreffend.

Hebt u behoefte aan analyses en rapportages van uw personeelsgegevens en bedrijfsprestaties om uw beleidsbeslissingen op te baseren?

Als organisatie heeft u veel informatie beschikbaar over uw medewerkers. HAES HR-Analytics helpt u om deze gegevens te analyseren, zodat u de informatie optimaal benut om beslissingen te nemen en zo de plannen en doelstellingen van uw organisatie te realiseren. De informatie over uw medewerkers kan met HAES Analytics ook gekoppeld worden aan informatie over uw klanten, uw diensten en producten, logistiek, verkoopinspanningen, opbrengsten en kosten, etc. Ook big data uit zoekmachines en social media kunnen betrokken worden in HAES Analytics.

Inzet

HAES Analytics kan ingezet worden bij vraagstukken over onder andere: persoonlijke ontwikkeling en interne mobiliteit, verzuimrisico's beheersen, kosten beheersen en besparingen realiseren, kwaliteit en service verbeteren, strategische personeelsplanning, recruitment en werving & selectie, talentmanagement, het voorkomen van ongewenst verloop, innovatievermogen van de organisatie verhogen, onderlinge samenwerking verbeteren, het invoeren van innovatieve organisatieconcepten zoals Het Nieuwe Werken.

Vier niveaus

Er zijn vier niveaus waarop HAES u van dienst kan zijn met het analyseren van gegevens: 

  1. Reactief, operationele rapportage. Operationele rapportages voor het meten van de efficiency en kwaliteitsbewaking. 
  2. Proactief, geavanceerde rapportages. Operationele rapportages voor benchmarking en besluitvorming.
  3. Strategische analyses. Statistische analyses, analyses om oorzaken te begrijpen, leveren van actiegerichte oplossingen.
  4. Voorspellende analyses. Scenarioplanning, risico-analyse en beheersing, integratie met strategische planning.

Proactief HR-beleid

Met HAES Analytics krijgt u dus een waardevolle aanvulling op uw HR-beleid. Namelijk betrouwbaar inzicht in wat er werkelijk in de organisatie gebeurt, hoe processen werkelijk verlopen, en hoe medewerkers zich werkelijk ontwikkelen. Dat geeft meer kennis over wat wel en niet werkt, wat er precies voor zorgt dat medewerkers al dan niet functioneren. Op basis daarvan is het mogelijk om de kwaliteit van besluiten nemen en beleid ontwikkelen aanmerkelijk te verbeteren. 

Klik hier voor meer informatie over HR-Analytics


Lees ook onze blog 'HR-Analytics, zelf doen of uitbesteden?'.

Blog: HR-Analytics, zelf doen of uitbesteden?

Kennismaken? We zien u graag op een In-gesprek-bijeenkomst. Of bel: 024-7600770.

In-gesprek-bijeenkomsten

Wij werken voor: