Lilian van der Velden

organisatieadviseur, trainer, coach

De juiste mens op de juiste plek, daar draait het om in mijn vak. En dan niet voor even, maar duurzaam. Mensen die hun werk doen in een omgeving die bij hen past en waarin ze kunnen groeien en zich ontwikkelen, zijn inspirerend en leveren een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit en productiviteit van de organisatie. Een aansprekend voorbeeld daarvan zag ik laatst in het heropende Rijksmuseum, waar een suppoost zingend zijn werk liep te doen. 

“People who do things with a smile, will succeed most of the time.” Helaas gaat het niet overal en altijd zo. Coaching, training en/of veranderingen in de organisatie kunnen dan uitkomst bieden. Een glasheldere analyse en een verbeterplan. Op basis van vertrouwen en veiligheid, deskundigheid en veel ervaring. Maar steeds met humor: een sprankel en een lach op zijn tijd doen wonderen.

Ik werk resultaatgericht toe naar het afgesproken doel, zonder de individuele medewerker in dit verandertraject uit het oog te verliezen. Het gedrag van mensen is immers van doorslaggevende betekenis voor het succes van de organisatie. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het vak: onder meer bij gemeentes, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, welzijnssector en de zakelijke dienstverlening. 

Tot slot een uitspraak waarin ik mij volledig kan vinden, kenmerkend voor mijn werkwijze: ‘Geef een man een vis en hij heeft eten voor een dag. Geef hem een hengel en hij kan in zijn levensonderhoud voorzien’.

Wij werken voor: